Bröst, inklusivitet och kroppspositivism - Hyckleri och oärlighet?

Bröst, inklusivitet och kroppspositivism - Hyckleri och oärlighet
Bild: Bröst, inklusivitet och kroppspositivism - Hyckleri och oärlighet

Vi får ständigt laddade kommentarer på vår Facebook kring våra modellers åldrar och utseende. Den röda tråden verkar vara att kvinnor som inte ser ut som en själv döms automatisk ut som "uppenbart oäkta" och helst bör de gömma sig under en sten. Detta får den påstådda kroppspositivismen att framstå som hyckleri.

Vi kvinnor måste verkligen TÄNKA OM kring vad inklusivitet och acceptans betyder. Vi måste sluta med detta trams där vi utger oss för att vara kärleksfulla och accepterande men applicera det bara när det gäller oss själva. Vi måste leva som vi lär!

Om vi vill förändra saker till det bättre så måste vi först förändra oss själva; utan undantag, utan ursäkter och definitivt inte bara då det är till vår egen fördel.

Vi vill vara älskade och omtyckta som vi är men sen attackerar vi andra kvinnor som inte är som vi. Jag skriver "vi" för att samhället består av individer. Samhället kommer bara förändras om individerna gör det först. Att inte säga ifrån mot attacker och orättvisa är som att i tysthet acceptera den. Vi är därför alla ansvariga.

Man kan vara slank och ha väldigt stora bröst, man kan vara mullig och ha A-kupa. Man kan vara 70 år gammal, klä sig i sexiga underkläder. Man kan vara 20 år gammal och mysa i "mormorsbehåar". Vi kvinnor behöver inte fråga andra om lov.

Vi behöver definitivt inte bli attackerade av andra kvinnor som säger sig vara för kvinnorätt och kroppspositivitet men som sedan inte kan låta bli att klaga och mobba andra kvinnor så fort de inte ser ut som de själva.

Vår modeller är normalt mellan 25-45 år gamla. Valet av modeller är inte ett ställningstagande eller hävdande att kvinnor under 25 eller över 45 år inte existerar. Våra behåar är inte begränsade till specifika åldrar. Det är behåarna som är till salu, inte modellerna.

Om vi använder 18 åriga kvinnor som modeller så kommer det bli kalabalik och vi kommer bli attackerade och anklagade för "Men herregud, de visar ju små flickor i sin marknadsföring". Unga kvinnor bör alltså inte få existera? Om vi använder 70 åriga modeller så kommer vi få kommentarer "Har ni inget till yngre kvinnor?" Oavsett vilka åldrar vi väljer så kommer vissa se det som fel. 25-45 är en ålder som vi tycker är rätt i mitten och representerar många och som många kvinnor kan relatera till.

Vi är för acceptans. Vi är kroppspositiva, bröstpositiva och ålderspositiva. Avsaknad för bilder av en viss kropps-, bysttyp eller ålder betyder inte att vi automatiskt avvisar dessa kvinnor.

Alla har sina åsikter om hur gammal modellerna bör vara och hur de bör se ut, men INGEN ålder eller utseende är representativ av alla kvinnor. Om vi vill verkligen vara öppna samt sprida kärlek och acceptans så måste vi acceptera alla kvinnor och inte bara de som har samma ålder och utseende. Om man blir triggad av att andra inte ser ut precis som en själv så är det något som ligger på oss själva att fundera över varför vi reagerar så. Kärlek åt alla!

Våra produkter vänder sig inte till specifika åldrar. Ålderhetsen är onödig. Ålder definierar inte personen. En BH som visas av en kvinna som är 30 kan lika väl användas av en kvinna som är 70 eller 18. Det finns inget som hindrar detta. Det enda hindret som finns är i så fall inom oss själva.

Det finns tillräckligt med brösthets, där kvinnor konstant attackerar varandra. Det är särskilt storbystade som blir attackerade av andra kvinnor som "vet" att "så stora bröst finns inte" och att det är "silikon", "oäkta" och "stackars barn, varför opererar inte du bort dem". Små, stora, fasta, hängiga och silikon. Allt är ok. Liknande hets sker mot naturligt slanka kvinnor som attackeras med "men kära barn, ät något".

Istället för denna negativitet om andra, varför inte använda energin till att vara uppmuntrande och skapa en trevligare stämning?

Inom psykologin så är sådan hets ett tecken på "projicering", vilket innebär att man projicerar sina egna oönskade känslor om en själv på någon annan, istället för att erkänna eller hantera de oönskade känslorna. Alltså, hetsen mot andra grundar sig i känslor om en själv. Vad är bättre i en sådan situation? Att vi attackerar varandra eller att vi uppmuntrar varandra och sprider kärlek?

Våra produkter vänder sig till kvinnor oavsett ålder och storlek. Sen så passar inte alla behåar alla, och det är inte meningen att de ska heller.

Åter igen, kärlek och acceptans! Vi älskar er alla! ❤ ❤ ❤

Visa våra populäraste produkter.