Vilken BH-storlek ska jag ha?

Vilken BH-storlek ska jag ha?
Bild: Vilken BH-storlek ska jag ha?

En behå som inte passar och som kanske gör ont kan lätt förstöra din dag. Studier visar att majoriteten av kvinnor använder fel storlek. Många skulle kunna ha mycket bekvämare behåar om de visste att de har fel storlek och om de visste hur man väljer rätt.

Frågan vilken BH-storlek man ska ha är därför viktig att ställa sig, både om du nyss börjat att använda behåar eller om du är en mogen kvinna.

De flesta använder fel storlek för att de inte vet hur en bh bör sitta. Det är oftast för lösa ryggband som är orsaken till dåligt sittande behåar. I korthet kan man säga att ryggbandet ska sitta åtsittande. Det bästa som du kan göra är att lära dig hur ryggbandet ska sitta på din kropp.

Flera storlekar

Du kan beräkna din storlek med vår storlekskalkylator. Storlekstabeller och kalkylatorer är bra hjälpmedel men våra bröst har olika former och karaktär. Dina mätningar och beräkningar kommer ge dig en bra utgångspunkt men är inte en garanti.

Storlekstabell för behåar är en bra utgångspunkt
Bild: Storlekstabell för behåar är en bra utgångspunkt

Storlekarna skiljer sig mellan olika märken. Du kan passa i 75C i ett märke men kanske 70E i ett annat. Detsamma gäller olika behåtyper, även om de är av samma märke. Du har troligen upplevt liknande storleksproblem med andra klädtyper också.

Din byst ändras med åren men också varje månad på grund av cykliska hormonförändringar. Detta är helt naturligt och kan ske väldigt snabbt. En behå som passar idag kan kännas för liten imorgon.

Allt detta betyder att du har flera storlekar. Det finns ingen magisk storlek som kommer alltid att passa dig. Den BH-storlek som du ska ha är den som passar dig i just den behåmodell som du provar.

Använd den BH-storlek som du mäter dig fram som en utgångspunkt, men var öppen för att olika behåar kan passa dig i olika storlekar. Håll inte fast vid “samma storlek som du alltid har haft”. Det är behån som ska passa din byst, inte vice versa.

Snygga, bekväma behåar från 199 kr - A till S-kupaSnygga, bekväma behåar från 199 kr - A till S-kupa

Klicka här för att visa våra populära produkter.