Räkna ut din BH-storlek - Kalkylator

"BH-kalkylator" som fungerar även för BH för större byst! Läs nedan hur.

Storleksräknare för BH-storlekar

Mät dig med måttband och ange följande tre mått i centimeter.
Åtsittande under byst: Måttbandet ska stramas åt så att den tar sig igenom eventuell mjuk kroppsvävnad. Den ska sitta åtsittande och stabilt på kroppen. Detta är mycket viktigt för en välsittande BH. Mät utan BH på, direkt under bysten där bysten binder till bröstkorgen. Lyft din byst om det behövs.
Löst under byst: Mät utan att strama åt. Mät utan BH på.
Löst över byst: Mät utan att strama åt. Mät där bysten är som störst med ovadderad / tunn BH på.
 

Populära behåar just nu. Scrolla ner för att fortsätta läsa denna artikel.

Tre mått — Istället för två

Vi använder oss av tre mått. Vi mäter under byst två gånger, en gång åtsittande, och en gång löst. Detta gör att vi tar i beaktning hur mjuk i kroppen man är. Detta är särskilt viktigt för kvinnor som har större storlekar. Resultatet är mer korrekt BH-band men även kupstorlek.

En behås förmåga att ge bra stöd grundar sig i hur bra ryggbandet sitter. För att uppnå detta så måste man veta hur mycket våra mjuka kroppsvävnad ger efter för tryck (från ryggbandet). När man mäter sig så vill man veta hur stor mjuk vävnad kommer från bysten, från framsidan av bröstkorgen och från ryggen. Det låter enkelt men är faktiskt rätt svårt. Vår kalkylator hjälper just med detta.

Nästan alla andra BH-kalkylatorer på Internet ignorerar problematiken med större storlekar. Det förutsätts nästan att vi är alla halvhårda plastdockor. Man låtsas att de traditionella mät- och beräkningsmetoderna fungerar. Men det gör de inte.

Nu med din nya storlek är du redo att köpa en BH som verkligen passar.