Trosor

I kategorin trosor hittar du trosor av flera slag, i många olika utföranden och färger. Här finns klassiska trosor, enkla trosor, moderna trosor, stringtrosor, boxertrosor, hipstertrosor, trosor med hög/låg midja, förföriska trosor, spetstrosor, trosor i bomull m m. I vårt sortiment av trosor finns något för varje tycke och smak, oavsett man föredrar snygga, praktiska, utmanande eller sexiga trosor. Många av våra trosor är vackert dekorerade och har söta detaljer som rosetter, volanger och spetsar.
I kategorin trosor hittar du trosor av flera slag, i många olika utföranden och färger. Här finns klassiska trosor, enkla trosor, moderna trosor, stringtrosor, boxertrosor, hipstertrosor, trosor med hög/låg midja, förföriska trosor, spetstrosor, trosor i bomull m m. I vårt sortiment av trosor finns något för varje tycke och smak, oavsett man föredrar snygga, praktiska, utmanande eller sexiga trosor. Många av våra trosor är vackert dekorerade och har söta detaljer som rosetter, volanger och spetsar.

Att välja trosor

Trosor, dessa små plagg, som oftast har en triangulär form, har många funktioner där den främsta är att skilja de vanligtvis lite grövre kläderna från underlivets känsliga delar. Det finns oerhört många olika former och funktioner på trosor och kvaliteten liksom priset kan skilja enormt från trosa till trosa. De flesta kvinnor har preferenser är det gäller trosor, de gillar oftast en särskild modell, ett visst material och ofta till och med ett specifikt märke. Männens motsvarighet till trosor är kalsonger som också de kan komma i många olika variationer. Här på Evas Underkläder hittar du ett rikt utbud av trosor i alla former, material, färger och prisklasser, den gemensamma nämnaren för alla våra trosor är deras goda kvalité.

Trosor länge tabu

Det är komplicerat att undersöka trosans historia eftersom det länge var ett mycket tabubelagt ämne, men det känns relativt säkert att säga att olika varianter av trosor har funnits länge.

Under stenåldern finns det belägg för att människor använde sig av olika typer av djurhudar för att täcka sina kön. I kyliga klimat fungerade dessa som just underkläder, medan de i varmare klimat var de enda kläderna som bars.

Egypten är det land man har de allra äldsta tygunderkläderna. I Faraonernas gravar fanns till och med oanvända underkläder som var menade för efterlivet. Det finns dock inga tecken på att man bar några trosor eller kalsonger i Antikens Grekland eller Rom, där nöjde man sig med sina långa, omsvepande tygstycken.

Det första underplagget särskilt för kvinnor uppkom under 1500-talet och var inte mer än ett formlöst linne som nådde ner till låret. Detta linne bars under de vanliga kläderna.

Under 1800-talet vet man att det förekom en sorts trosa för kvinnor, dessa kallades mamelucker och liknade mer bylsiga shorts med spetskant nedtill. Det var inte förrän i början av 1900-talet som trosorna började likna de trosor vi tar för givna idag. De satt mycket lösare än dagens trosor och påminde fortfarande ganska mycket om kortbyxor, men de innebar i alla fall att ett stort kliv mot de bekväma trosor vi bär idag.

Idag är trosorna ett plagg så viktigt som något, det bärs både för bekvämlighet och för estetik, underkläder i allmänhet är ofta innehållet i romantiska presenter. Att tänka sig en vardag utan trosor är svår.

Trosor som attraktiva underklädesplagg

Idag är trosan starkt förknippad med attraktiva underkläder, även om trosor som fokuserar på bekvämlighet också är populära. De bästa trosorna är både snygga och sköna och tillverkade i hudvänliga material.

När en man ska ge sin flickvän eller fru en intim och romantisk gåva så blir det ofta underkläder. Kanske ett par attraktiva trosor i hans smak eller ett set bestående av trosor och BH, eller kanske en smickrande korsett, trosor och stay-ups? Att ge bort underkläder i present är en tydlig signal om att passionen glöder och uppskattas i de allra flesta fall.

Evas Underkläder är något av en specialist på just sensuella underkläder och vårt sortiment av sexiga trosor uppdateras hela tiden.

Trosor med funktioner

Det finns trosor med särskilda funktioner som används i olika skeden i livet, eller som standard vid särskilda tillfällen.

Gördeltrosan är den kanske vanligaste funktionstrosan och kommer i många olika modeller. Vad som kännetecknar denna trosa är att den håller in och stramar upp särskilda partier på kroppen, oftast mage och midja, men ibland även rumpa och lår. Gördeltrosor finns med långa ben som når ner till knät och med vanlig trosform eller stringtrosa. Den går alltid upp till åtminstone naveln, ibland ända upp till BH-kanten.

En annan funktionstrosa som används mer och mer är mammatrosan, den stödjer upp och sitter skönt på en gravidmage, så att man slipper för tighta och hårda kanter som skär in i den känsliga magen. Gravidtrosor kan användas också första tiden efter att bebisen har fötts och magen fortfarande inte är helt återställd. Ett annat bra alternativ är e trosa med stöd.

Trosor med stoppning är det senaste på trosmarknaden. Det handlar om små kuddar som finns isydda på den del av trosan som täcker rumpan. Med ett par stoppade trosor får rumpan ett riktigt lyft. Denna typ av trosa ka jämföras med den mer etablerade push-up BH:n.

Här på evasunderkläder.se finns ett rikt urval av trosor med olika funktioner.

Skillnaden på kvalitetstrosor och budgettrosor

Det är verkligen stor skillnad på trosor och trosor. Ett par trosor av god kvalitet håller i många år, tvätt efter tvätt utan att tappa vare sig passform eller färg. De sitter skönt på kroppen och är tillverkade i hudvänliga material. Motsatsen är trosor av låg kvalitet, sådana man ofta köper för att de är billiga och i vissa fall även snygga. Dessa trosor håller max några månader innan man märker att passformen försämras och defekter börjar komma fram såsom hål, lösa trådar, missfärgningar och noppor. Det är viktigt att välja material på sina trosor som ens kropp tycker om, många har känsliga underliv och behöver trosor som andas. När vi på Evas Underkläder väljer ut trosor till vårt sortiment är vi noggranna med att kvalitén är hög.

Att köpa trosor

Det allra, allra viktigaste att tänka på när man köper trosor är att veta sin storlek. Eftersom storlekar kan variera en del från märke till märke så bör man köpa ett exemplar av varje ny modell, så att man inte köper fem trosor och kommer hem för att upptäcka att de är för små eller för stora.

Om man köper trosor i en fysisk butik så brukar man kunna få prova dem, men när man köper trosor online så måste man vara noggrann med att kontrollera storlekstabellerna på sajten. På evasunderkläder.se finns detaljerade och noggrant framtagna storlekstabeller som man kan gå efter. Trosor brukar man av hygienskäl inte ha returrätt på, vilket man som kund i det långa loppet uppskattar.

Att beställa trosor och andra underkläder online är väldigt bekvämt. När man väl har hittat några favoritmärken och -modeller så kan man ju hålla sig till dem och förnya sig med nya färger och utföranden då och då.

Om man köperunderkläder åt någon annan så kan man ibland be att få trosorna emballerade, på så sätt brukar man kunna få returrätt om storleken skulle vara helt fel. Annars är ett presentkort hos Evas Underkläder också en riktigt fin present.

Olika typer av trosor

Stringtrosor

Stringtrosor är små trosor utan tygstycke över bakdelen, istället finns bara en liten tygremsa som sitter mellan skinkorna och ofta består denna tygremsa av ett enkelt snöre för att vara så minimal som möjligt. Stringtrosorna är väldigt populära, även om de idag inte är fullt lika poppis som under glansdagarna i slutet av 90-talet och början av 2000-talet.

Vad tjejer gillar med stringtrosor är att de får dem att känna sig sexigare, samt att man slipper en ful troskant under snäva kläder.

Från början var stringtrosan en del av strippornas utstyrslar, men smög sig in bland vanliga tjejer under 80-talet. Ibland talar man om att stringtrosan inte är särskilt hygienisk, men det beror återigen på hur man bär den och av vilken kvalitet man köper.

Män brukar uppskatta en kvinna i stringtrosor, för att den ger sensuella vibbar och blottar mer hud än en vanlig trosa.

Tangatrosor

Tangatrosan är den trosa man brukar mena när man säger ”vanliga trosor”. De är trekantsformade och täcker ungefär halva rumpan. Det finns oändliga variationer på tangatrosan och bara för att formen är klassisk så betyder det inte att modellen måste vara tråkig. Tangatrosor kan tillverkas i olika material som spets, siden, lack, microfiber eller bomull, de kan vara lågt eller högt skurna och mer eller mindre genomskinliga. Inget är skönare än en välsittande tangatrosa!

Taitrosor

Taitrosor påminner väldigt mycket om tangatrosor, med skillnaden att de ofta har högre skurna ben och inte sällan smalare band som håller ihop fram- och bakstycke. Taitrosor är ofta sensuellt smyckade med små rosetter eller blommor och framställs ofta i sensuella material som siden eller spets.

Hipstertrosor

Hipstertrosor har blivit väldigt populära på senare år. Hipsters är lågt skurna trosor som sitter mer på höfterna än uppe vid midjan (därav namnet hipster, hip betyder höft på engelska). Denna modell finns i regel i många olika utföranden och uppskattas särskilt av yngre tjejer.

Boxertrosor

Boxertrosor har breda kanter, de är ofta väldigt sköna att bära men finns både i bekväma material som bomull och microfiber samt i mer sexiga material som spets och siden. Ibland kan boxertrosor till och med gå ner lite på låret, som korta shorts.

Alla trosmodeller uppskattas för olika saker och de flesta kvinnor har sina favoriter. Det finns särskilda trosor för extra romantiska stunder såsom ätbara trosor eller trosor med öppen gren eller i särskilda material som t ex latex. På evasunderkläder.se finner du ett gediget sortiment med trosor för alla smaker.