Maskeradkläder

Letar du efter maskeradkläder till maskerad eller Halloween så har du kommit rätt. Vi har maskeradkläder för vuxna som passar mycket bra till festliga tillfällen som kräver utklädnad. Bland våra maskeradkläder hittar du stor variation, här finns maskeradkläder för varje smak. Maskerad med tema är ett mycket roligt sätt att piffa upp en fest och med de rätta maskeradkläderna blir man lätt festens medelpunkt. I vårt sortiment finner du fräcka maskeradkläder, tuffa maskeradkläder, söta maskeradkläder och hel del maskeradkläder i plus size. Vi har också en uppsjö av accessoarer och tillbehör som hattar, maskar och prylar till våra maskeradkläder.

Dags att välja maskeradkläder?

En maskerad är alltid ett både trevligt och i allra högsta grad spännande tillfälle att få spöka ut sig riktigt ordentligt. Det är nästan som att delta i en slags charader eller ett rollspel när man drar på sig maskeradkläder och kliver in i en annan identitet eller dimension. Adrenalinet pumpar i ådrorna och helt nya inre landskap öppnar sig på vid gavel i samma ögonblick som maskeradkläderna åker på. Det finns förmodligen inget som kan mäta sig med spänningsfaktorn som en maskerad bjuder på.

Varje gång man står där med inbjudningskortet till en maskerad i handen så infinner sig samma utmaning. Vad ska man klä ut sig till? Vilka maskeradkläder ska man använda sig av? Hur och var ska man få tag på den utstyrsel man behöver för att få den önskade looken? Här är det i sanning bara den egna fantasin som sätter de yttre gränserna. Börja med att använda dig av det du har hemma och fortsätt resan därifrån. Komplettera sedan med det du behöver genom att ta nätet till din hjälp.

En lång historia

Maskeradkläder har en historia som i princip är lika gammal som mänsklighetens egen historia. Så långt tillbaka som man kan spåra så har människan älskat att klä ut sig. Gammalt tillbaks var det brukligt att använda sig av en skrämmande ansiktsmask (maskeradmask) för att på så sätt skydda sig mot onda andemakter. Om masken ifråga var tillräckligt ful och skräckinjagande kunde den få dessa anfallande demoner att backa i ren förskräckelse, vilket helt följdriktigt gav maskens bärare ett strategiskt försteg i kampen.

Den kinesiska lejondansen Sing Si är ett typiskt exempel på detta. Lejondansen utförs av två personer – en som är huvudet och en som styr resten av kroppen. Dansarna rör sig rytmiskt inuti denna väldiga utstyrsel till musikaliskt ackompanjemang från trummor, cymbaler och gong-gong. Denna mycket anrika och traditionella kinesiska dans har nästan tvåtusen år på nacken och utförs vanligtvis för att bringa skydd och välgång för en speciell plats eller för att markera betydelsen av en viktig händelse eller tidpunkt – som exempelvis bröllop, nyår eller invigning av ett tempel eller palats. Ett mycket centralt syfte med den kinesiska lejondansen är och har alltid varit att skrämma onda andar på flykten.

Från det ursprungliga syftet att skrämmas med hjälp av masker och kostymer var sedan inte steget särskilt långt till den religiösa riten. Genom att låta dansare utföra sin koreografi iförda speciella ansiktsmasker rensade man kultplatsen från onda makters inflytande. Genom hela den antika historien använde man sedan liknande masker som andligt skydd för såväl levande som döda.

Ganska snabbt upptäcktes den kittlande känslan av att kunna byta identitet genom att hölja sig i en annan människas kläder. På så sätt fick man genom maskeradklädernas försorg kliva in i en annan människas liv och tankar. Under renässansen var det ofta vanligt att man i de europeiska städerna arrangerade stora maskeradfester där deltagarna helt sonika bytte kläder med varann och därefter härmade varandras sätt att gå och röra sig, samt tal och beteende.

När sedan överklassen upptäckte tjusningen med maskerader importerades detta mycket snart till de stora och överdådiga kungahusen runt om i såväl Europa som annorstädes. Det franska kungaslottet Versailles blev under 1600- och 1700-talen ett centrum där gigantiska maskerader med ibland uppåt ett par tusen deltagare hölls. Under dessa mycket påkostade maskeradfester var hela den stora slottsträdgården illuminerad med ett oräkneligt antal lyktor i regnbågens alla färger och alla deltagare var klädda i svarta fotsida kåpor samt vita, heltäckande ansiktsmasker. Denna förklädnad inbjöd till spännande och halvt om halvt förbjudna lekar på dansgolvet, bakom pelare, ute i trädgården samt andra undanskymda skrymslen och vrår.

Detta nya överklassmode spreds sedan till Skandinavien där inte minst vår egen kung Gustaf III var en av tillskyndarna och som mer än gärna själv deltog med liv och lust i maskeraderna. Det var för övrigt under en sådan maskeradbal som teaterkungen blev skjuten den 16 mars 1792.

Maskeraden som sådan har sedan dess fortsatt att utvecklas. Numera är det länge sedan även allmogen erövrade detta sätt att umgås på. Maskerader och maskeradkläder är i vår tid en angelägenhet för var och en och idag har denna form av fest fått ett rejält uppsving hos oss i Sverige – inte minst genom det formidabla genombrott som Halloween har fått på senare år. Denna för oss relativt nya högtid bjuder på rika tillfällen till användandet av maskeradkläder. Men även äldre svenska sedvänjor och bruk såsom påsk, Lucia och jul ger oss anledning att klä ut oss – till påskkärringar, lussefölje och jultomte.

Man kan lugnt påstå att vi människor genom alla tider har älskat de utmaningar som maskeradkläder ger.

Maskeradkläder för olika tillfällen

Det bästa med maskerader är att denna form av fest och sammankomst kan varieras i det näst intill oändliga. Maskerader kan nämligen ha olika teman. När det gäller Halloween är det som regel skräcktemat som är rådande. Då gäller det att klä ut sig så extremt som möjligt med låtsasblod, artificiell spindelväv och monstermasker som primära attribut. Här brukar spöken, häxor, djävular, vampyrer, skelett och andra hemtrevliga figurer vara vanligt förekommande.

Men maskeradkläder är så mycket mer än enbart skräck och monster. En maskerad kan till exempel ha Disney som tema. Då förväntas deltagarna att skruda sig i maskeradkläder som hämtat sin inspiration från alla de filmer som den amerikanska sagofabriken har producerat. Här kan de kvinnliga deltagarna exempelvis klä ut sig till Snövit, Askungen eller Belle från filmen ”Skönheten och odjuret”, medan deras manliga partners kan hämta inspiration till sina maskeradkostymer från Disneyfigurer såsom den hemska Kapten Krok eller hans lurviga ”kollega” Zeke Varg eller mer godhjärtade figurer som Benjamin Syrsa, Musse Pigg eller Baloo.

Andra tacksamma maskeradteman kan vara olika yrken såsom polis, militär, sjuksköterska, doktor, bonde och så vidare. Ett annat vanligt tema för en maskerad är Vilda Västern. Detta tema inbjuder sina kvinnliga deltagare att klä ut sig till sexig glädjeflicka eller banditdrottningen Calamity Jane. Männen på en sådan maskerad har hur många infallsvinklar som helst att välja och vraka bland när det gäller vilka maskeradkläder som står till buds. En tuff sheriff eller cool cowboy kan vara perfekt. Ett annat alternativ är att anlända till festen utklädda till indianhövding respektive dennes supersexiga squaw. Ni kommer garanterat att bli Wild West-maskeradens absoluta blickfång på direkten i de maskeradkläderna.

Sexiga maskeradkläder

Avdelningen sexiga maskeradkläder är ett kapitel för sig. När det gäller maskeradkläder i denna speciella kategori så finns det ett minst sagt stort urval att titta på för den som vill framstå som extra sexig på maskeraden. Du kan hitta sexiga maskeradkläder som passar för nästan vilket tema som helst. Din kvinnliga vän kan klä ut sig till sexig pirat, lolita, skolflicka, sjuksköterska, en flirtig tomtemor eller något annat som hon tycker matchar den sex appeal hon vill framhäva på maskeraden. Att komma utklädd till supersexig häxa i svart kortkort med matchande nätstrumpor kommer garanterat att bli en braksuccé på Halloweenfesten. Din manliga partner kan satsa på en sexig draculakostym med bar torso eller en varulvsdräkt med mycket hud.

Det finns – som du säkert redan har lagt märke till – sexiga maskeradkläder som fungerar för alla teman som en maskerad kan tänkas ha.

Få tag på rätt maskeradkläder

När man som sagt står där med inbjudningskortet till en maskerad i handen och precis har bestämt sig för hur man ska se ut, så infinner sig nästa fråga: Hur och var ska jag få tag på de rätta maskeradkläderna? Här kan det initialt vara smart och strategiskt att börja leta på hemmafronten. Dammsug vindsförråd, källare och framför allt alla garderober, lådor och kartonger där du kan tänkas ha gamla kläder undanstoppade till förvaring. Du kommer nog snabbt att märka att du har mer maskeradkläder än du anar därhemma.

Men för att få exakt rätt stuk på din outfit så bör du även konsultera expertis på området. Här kan du få mycket god hjälp av nätet. Hos webbutiker som evasunderklader.se hittar du garanterat allt du söker efter och mer därtill. Det virtuella skyltfönster som en sådan hemsida erbjuder kan inte minst fungera som både input och en källa till inspiration inför den stundande maskeraden. Skulle din egen fantasi vad gäller utstyrseln tryta så kan du med lätthet – bara genom några snabba klick med musen – förse både dig själv och din vän med de maskeradkläder ni har bestämt er för genom att surfa på nätet.

Det råder därför ingen som helst tvekan om vart man ska vända sig för att få tag på de rätta maskeradkläderna. Detta gäller inte minst om du är på jakt efter maskeradkläder med ett visst tema eller någon särskild storlek. Evasunderklader.se är din hjälp i jakten på de perfekta maskeradkläderna. En av de allra främsta fördelarna med att inhandla sina maskeradkläder i en webbutik är att här hittar du en större bredd och variation av utbudet än vad en ”vanlig” maskeradbutik på stan kan erbjuda.

Detta och mycket mer talar för att det är hos en webbutik på nätet som du kan hitta exakt de maskeradkläder du är på jakt efter och som kommer att göra just dig till maskeradens absoluta blickfång i samma ögonblick som du stiger in genom dörren.