Ansiktsmask / Munskydd, silverjoner, tre lager

lo-mask-05
69 kr
Storlek / Färg: Storlekstabell
30-dagars faktura14-dagars öppet köp

Denna produkt kan sälja slut fort pga hög efterfrågan.

Mask / munskydd sytt i tre lager i ett hydrofobt (vattenavvisande) material med silverjoner. Materialet är av typen nonwoven som är en ovävd fibertextil som ofta används i hygienprodukter och inom hälsovård. Silverjoner används inom medicin och i konsumentprodukter för dess hämmande effekter på mikrober. Den hämmande effekten medför dock inga garantier och bör inte misstas för att vara ett absolut skydd.

Detta är inte en mask eller respirator av typen N95/N99. Masken är inte certifierad skyddsutrustning och bör därför inte ses som ett säkert skydd mot mikrober (inklusive virus).

Observera att vi inte ger några rekommendationer och gör inga påstående kring maskens skyddande förmåga. Du måste själv avgöra och bedöma om du vill använda masker, i vilket syfte du vill göra detta samt informera dig om hur man hanterar masker på bästa sätt.

Nedanstående är utdrag från referenser som kan vara relevanta för användning av ocertifierade masker. Alla referenser finns länkade längst ner i denna text:

Självisolering och rigoröst tvättande av händer anses vara viktigast för att minimera spridning av coronaviruset. Masker syftar till att begränsa att vi själva sprider viruset till andra, vilket vi kan omedvetet göra även om vi inte har symptom. [3]

CDC (amerikanska hälsomyndigheten) rekommenderar användning av masker, även hemmagjorda, för att begränsa spridning av covid-19. [3]

Enligt Anders Wallensten, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, så kan masker vara ett sätt att skydda andra från coronaviruset om maskanvändaren är smittad. Masker är inte effektiva på att skydda maskanvändaren från att själv bli smittad. [1] Denna distinktion är viktig.

Enligt rekommendationer från olika internationella hälsoorganisationer så kan masker hjälpa begränsa spridning av covid-19, även om masken i fråga inte har medicinskt certifikat. [2, 3]

Masken är inte certifierad medicinsk skyddsutrustning. Masken är inte ett substitut till andra försiktighetsåtgärder som t.ex. social distansering eller påbudet att tvätta händerna ofta.

Masken bör inte blötläggas då dess filterförmåga kan påverkas negativt. Masken är menad att användas en gång men vid behov så finns allmänna rekommendationer för att rengöra engångsmasker. [4]

Om du vill använda masken flera gånger så rekommenderas; direkt solljus (utan fönsterglas emellan) i minst 30 minuter, varmluftsugn i 70°C i minst en timme eller ångkoka i t.ex. en riskokare i minst 30 min. [4] Observera dock att detta inte garanterar fullständig desinfektion.

Vi vet att denna mask inte är ett säkert skydd och vi försöker heller inte påstå detta. Vi försöker inte utnyttja folks rädsla. Vi erbjuder denna mask då det råder brist på masker samtidigt som vi har kapacitet att producera dessa. Vi uppmanar dig att inte lita blint på vad vi skriver. Om du är osäker, rådfråga eller sök mer information från oberoende källor. Det finns en oro att masker kan ge en falsk känsla av trygghet och därför så är det så väldigt viktigt att upplysa sig i ämnet.

Referenser:
[1] www.expressen.se
[2] www.cambridge.org
[3] www.cdc.gov
[4] www.ncbi.nlm.nih.gov

  • Typ / stil: Ansiktsmask / munskydd
  • Hälsa / hygien: Innehåller silverjoner (antibakteriella, svampdödande och antivirala egenskaper); inte N95/N99-certifierad; är inte medicinsk utrustning
  • Tygtyp: Silverjoner
  • Attribut: Tre lager
  • Material: Nonwoven fibertextil
  • Tillverkad i: Europa